'Frimpong genoemd bij Real'

'Oranje-international genoemd als potentiële opvolger van Carvajal bij Real'

Vandaag om 14:36
Laatste update: om 15:23

Jeremie Frimpong wordt genoemd als een van de kandidaten om Dani Carvajal op te volgen bij Real Madrid. De wingback van Bayer Leverkusen zou zelf openstaan voor een transfer naar de Spaanse hoofdstad. 

Het Amerikaanse The Athletic heeft een lijst opgesteld met backs die gelinkt worden aan Real Madrid of die qua statistieken de ideale opvolger van Carvajal zouden kunnen zijn. De rechtsback ligt maanden uit de roulatie met een blessure aan de kruisband. Real wil in een nieuwe al dan niet tijdelijke vervanger investeren en Frimpong wordt gezien als een goede lange termijn-optie voor de Spaanse kampioen.

Frimpong heeft als voordeel dat zijn trainer bij Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, bovenaan de lijst staat om na Carlo Ancelotti de eindverantwoordelijke te worden in Madrid. De wingback zou het een heel aantrekkelijk idee vinden om in Spanje te gaan spelen, voor Real Madrid in het bijzonder. De afkoopclausule van veertig miljoen euro wordt acceptabel geacht. Frimpong heeft nog een contract tot medio 2028.

Naast Frimpong wordt ook Trent Alexander-Arnold gelinkt aan de Madrilenen. De rechtsback heeft een aflopend contract bij Liverpool. Naast de Engelsman en Frimpong worden Pedro Porro (Tottenham Hotspur), Jon Aramburu (Real Sociedad) en Juanlu (Sevilla) genoemd in het artikel.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!