Hartman deelt verwacht moment voor rentree: 'Loop voor op schema'

Hartman deelt verwacht moment voor rentree: 'Dan is de cirkel mooi rond'

Vandaag om 11:05

Quilindschy Hartman hoopt bij Feyenoord weer op het veld te staan in de wedstrijd tegen FC Utrecht, op 12 januari. Dat geeft de vleugelverdediger aan in de Cor Potcast. Ook gaat Hartman in op zijn herstel.

"Ze zeiden van tevoren dat ik moest denken aan negen tot twaalf maanden", aldus Hartman, die meer dan vijf maanden geleden geopereerd werd. "Ik moet zeggen dat het heel goed gaat en ik me heel goed voel, tot nu toe kan ik alles pijnvrij doen. Ik kan zeggen dat ik voor op schema loop. Je moet wel uitkijken om hier een label op te plakken, maar vlak na de winterstop kan ik hopelijk weer spelen", is de linksback hoopvol.

"Ik droom er vaak over dat ik weer kan voetballen", vervolgt Hartman. "Het zit echt in mijn hoofd. Waar ik echt aan denk, is het moment dat ik weer erin kom, hopelijk tijdens een thuiswedstrijd. Dat Peter Houtman (stadionspeaker bij Feyenoord, red.) de wissel omroept, met mijn naam. Dat zie ik wel voor me, aar kijk ik naar uit, met rugnummer 11."

Hartman heeft wel een idee wanneer hij exact weer op het veld wil staan. "Ik weet precies tegen wie en waar. Als het een week later is, weet ik ook tegen welke tegenstander, dus dat zit wel echt in mijn hoofd", aldus het jeugdproduct van Feyenoord, dat aangeeft om welk duel het gaat. "In die wedstrijd is de cirkel ook weer mooi rond, want het is thuis tegen FC Utrecht. Tijdens die wedstrijd ben ik ook geblesseerd geraakt. Wat mij betreft ga ik dan spelen, maar we moeten het nog aankijken tegen die tijd."