René van der Gijp reageert op afscheid Iniesta

Van der Gijp reageert: 'Wat een speler, écht een geweldenaar'

Vandaag om 09:56

René van der Gijp komt woorden tekort over de kwaliteiten van Andres Iniesta. De Spaanse middenvelder maakte afgelopen week op 40-jarige leeftijd bekend dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. 

"Een sieraad voor het voetbal", steekt Van der Gijp van wal bij Vandaag Inside. "Wat een speler was dat, man. Zijn grootste kracht? Het gemak. Het gemak waarmee hij ballen aannam, het leek net of het hem niks kostte. Het was één vloeiende beweging, allemaal."

Vervolgens krijgt Van der Gijp de vraag of er een speler rondloopt in de huidige voetballerij die te vergelijken is met Iniesta. "Nee, nee", is de oud-voetballer stellig. "Hij was écht een geweldenaar."

Iniesta zat zonder werkgever na zijn vertrek bij Emirates Club in de Verenigde Arabische Emiraten, waar de middenvelder zijn carrière vervolgde na zijn exit bij het Japanse Vissel Kobe. De 131-voudig Spaans international, die in het verleden speelde bij FC Barcelona, heeft na lang wikken en wegen besloten om een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!