Kwakman niet onder de indruk van Van Brederode

Kwakman niet onder de indruk: 'Ik vind hem eigenlijk altijd tegenvallen'

Vandaag om 08:27

Kees Kwakman is niet onder de indruk van Jong Oranje-aanvaller Myron van Brederode. De ploeg van Michael Reiziger won donderdagavond met 1-0 van Jong Mexico, maar Van Brederode kon geen potten breken.

"Ik denk wel dat Michael Reiziger van een aantal jongens heeft gezien dat ze meekunnen, zoals Ezechiel Banzuzi en Noah Ohio", begint Kwakman bij ESPN. "Ik vond Myron van Brederode tegenvallen, die vind ik eigenlijk altijd tegenvallen als ik hem zie. Bij Fortuna Düsseldorf speelt hij ook niet veel." Op dit moment wordt Van Brederode door AZ verhuurd aan de Duitse club. 

In de verdediging was Kwakman wel te spreken over het optreden van Denso Kasius. "Hij is op rechts beter dan op links, maar was daar nu best aardig", vertelt de analist. "Hij heeft altijd wel drive, is soms onbeholpen maar is bij AZ ook al vaker goed ingevallen."

Uiteindelijk wist Jong Oranje met 1-0 te winnen van de leeftijdsgenoten uit Mexico door een doelpunt van Maxim Dekker in de 76ste minuut. Maandagavond neemt Reiziger het met zijn team op tegen Jong Zweden. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!