Nagelsmann over speelkalender

Nagelsmann heeft opvallende oplossing voor moordend speelschema: 'Al vaker gezegd'

10 oktober om 22:35

De overvolle speelkalender is hét gesprek van de dag in het voetbal en ook Julian Nagelsmann heeft er zijn mening over gegeven. De bondscoach van Duitsland denkt de ideale oplossing te weten.

Spelers als Rodri, Jules Koundé en Aymeric Laporte dreigden al met een staking als er niets aan het overvolle speelschema gedaan wordt. Joshua Kimmich vindt het juist leuk om veel wedstrijden te spelen. Nu heeft ook Nagelsmann er zijn zegje over gedaan. "Er moet een gezonde balans zijn", aldus de Duitse bondscoach op de persconferentie. "Ik denk niet dat er in de toekomst minder wedstrijden zullen zijn; er zullen juist nog meer wedstrijden bijkomen. We moeten het erover hebben hoe we de pauzes tussen de competities kunnen vormgeven."

De Duitser kijkt met een schuin oog naar andere sporten en vindt dat het voetbal daar een voorbeeld aan moet nemen. "Ik heb vaak gezegd dat ik nooit zal klagen over de kalender, want die grote hoeveelheid wedstrijden financiert onze sport. We zouden moeten kijken naar de NBA of de NFL."

De kalender bij die sporten is anders ingericht. "De basketballers spelen ongeveer 85 wedstrijden, gemiddeld meer dan de meeste voetballers, maar hebben daarna een maandenlange pauze. Dat geldt ook voor de NFL. Dat hebben we niet in het voetbal. De spelers krijgen gewoon geen pauze."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!