Dumfries ontwijkt vraag over inleveren salaris

Dumfries ontwijkt vraag over inleveren salaris: 'Ik moet nog verlengen he'

10 oktober om 21:44

Denzel Dumfries verwacht snel een nieuw contract te tekenen bij Internazionale. De 28-jarige rechtsback onthult dat witte rook op komst is in de Italiaanse hoofdstad.

De huidige verbintenis van Dumfries loopt volgend jaar zomer af, maar hij zal spoedig verlengen. "Als het goed is komt het rond, ik hoop dat het zo snel mogelijk officieel is", zegt de oud-speler van PSV op de persconferentie van Oranje, daags voor het Nations League-duel met Hongarije.

Zolang Dumfries zijn handtekening nog niet heeft gezet, houdt hij zich op de vlakte over de kritiek van veel spelers op de volle speelkalender. "Het schema is op dit moment te vol en dat gaat ook ten koste van de kwaliteit. Het is zo'n mooi spelletje, het is zonde als je wat minder kwaliteit ziet op het veld." Is het inleveren van salaris een overweging om minder wedstrijden mogelijk te maken? "Of het de oplossing is om salaris in te leveren, daar ga ik niet over. Maar ik moet nog verlengen hè", lacht hij.

Dumfries is dit seizoen geen vaste waarde in Milaan, maar dat wijt hij niet aan zijn contractsituatie. "Na het EK kwam ik wat later terug, waardoor ik gewoon wat minder gespeeld heb. Natuurlijk is er ook wel een concurrentiestrijd met Matteo Darmian, dat is een goede speler. Maar het mag duidelijk zijn dat ik meer wil gaan spelen. De laatste weken speel ik al wat meer, dat is een goed vooruitzicht."