Kimmich over Duitsland-Nederland

Kimmich baalt in aanloop naar duel met Oranje: 'Maar dat blijft wel het doel'

Vandaag om 18:49

Joshua Kimmich manoeuvreert zich in de underdogpositie met Duitsland als het gaat om het duel met Oranje. De speler van Bayern München stipt de vele blessures bij de Duitse nationale ploeg aan.

Duitsland moet onder anderen Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Robin Koch, Benjamin Henrichs en David Raum missen voor het duel met het Nederlands elftal. Manuel Neuer, Toni Kroos, Thomas Müller en Ilkay Gündogan stopten als international van Duitsland.

"Het voelt alsof de halve ploeg weg is, en dat we er negen nieuwe bij hebben, maar we zullen wel als doel houden om de twee wedstrijden tot een goed einde te brengen", aldus Kimmich tegenover Sportschau, doelend op de duels met Bosnië & Herzegovina. "Maar het is moeilijk om dit op te vangen, want het is niet alsof de kern van deze groep al vijf jaar bij elkaar is."

Die Mannschaft speelt vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina en maandag tegen Oranje in de Nations League. Met vier punten uit twee wedstrijden staan het Nederlands elftal en Duitsland bovenaan in deze poule, Hongarije en Bosnië hebben allebei één punt. De nummer één en twee plaatsen zich voor de kwartfinale van de Nations League.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!