Liverpool aast op Kudus en Adeyemi

'Liverpool kijkt stiekem rond voor Salah-vervanger, ex-Ajacied hoog op de lijst'

Vandaag om 17:27

Liverpool bereidt zich langzaamaan voor op een leven na Mohamed Salah. The Reds hebben Karim Adeyemi en Mohammed Kudus op het lijstje staan als eventuele vervangers, maar het verlengen van het contract van Salah blijft de prioriteit.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano bij CaughtOffside. Het Liverpool van Slot zet nog altijd alles op alles om het contract van Salah te verlengen. De Egyptisch international heeft nog een verbintenis tot komende zomer bij de Engelse grootmacht. Net als de afgelopen jaren is Salah dit seizoen weer een van de grote uitblinkers bij The Reds. Liverpool hoopt dan ook te voorkomen dat de rechtsbuiten gratis de deur uit loopt.

Toch is Liverpool volgens Romano op de achtergrond bezig met eventuele vervangers voor Salah. "Het klopt dat ze verschillende spelers in de gaten houden. Ik heb, naast het feit dat ze aan Kudus en Adeyemi gelinkt worden, geen specifieke updates. Juventus aasde deze zomer ook op Adeyemi, maar hij besloot bij Dortmund te blijven. We gaan zien wat er gaat gebeuren in de toekomst." Adeyemi heeft nog een contract tot medio 2027 bij Borussia Dortmund.

Kudus maakte vorige zomer de overstap van Ajax naar West Ham United. Daar ligt de Ghanees nog tot de zomer van 2028 vast. In zijn eerste jaar in de Premier League maakte de aanvaller veel indruk. In totaal speelde hij vorig seizoen 48 wedstrijden voor de Londenaren. Daarin scoorde Kudus achttien keer en gaf hij zeven assists. Manager Arne Slot kent de Ghanees international nog goed uit de Eredivisie. De oefenmeester heeft Kudus jarenlang van dichtbij kunnen meemaken, toen hij trainer was van Feyenoord en de aanvaller voor Ajax speelde.