'Van Wonderen mag bij Schalke hopen op terugkeer van Matip'

'Schalke hoopt Champions League-winnaar toe te voegen aan selectie Van Wonderen'

Vandaag om 16:57

Schalke 04 hoopt een Champions League-winnaar en oude bekende toe te gaan voegen aan de selectie van Kees van Wonderen. Volgens BILD zetten Die Königsblauen in op een verrassende hereniging met verdediger Joël Matip, die momenteel clubloos is.

Nadat Matip Schalke in de zomer van 2016 verruilde voor Liverpool, speelde hij in totaal acht jaar voor The Reds. Daar wist hij onder meer beslag te leggen op de Champions League-bokaal. Afgelopen zomer werd het aflopende contract van de international van Kameroen niet verlengd. Schalke droomde toen stiekem al van een hereniging, maar Matip wilde eerst genieten van zijn vrije tijd met zijn gezin. Nu is de club waar Van Wonderen sinds kort voor de groep staat van plan om een nieuwe poging te wagen voor de 33-jarige verdediger, meldt BILD.

Schalke staat nog altijd in contact met Matip. De club hoopt hem te kunnen verleiden tot een terugkeer op de velden. Dat zou in verschillende varianten kunnen: zo wordt de mogelijkheid geschetst dat Matip een langer lopende verbintenis ondertekent en zijn loopbaan afsluit in Gelsenkirchen. Een andere optie is dat de 27-voudig international Schalke in de tweede seizoenshelft helpt, om daarna een vervolgstap te kunnen maken.

Hoewel de selectie van Schalke 04 al zeven centrale verdedigers telt, zou de komst van Matip welkom zijn voor Van Wonderen. De selectie van de gevallen Duitse grootmacht kan namelijk wel een kwaliteitsimpuls gebruiken: na acht speelrondes in de Tweede Bundesliga staat Schalke op een teleurstellende dertiende plaats.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!