'Ajax-vraagprijs Hato genoemd in Italiaans geruchtencircuit'

'Ajax-vraagprijs Hato genoemd in Italiaans geruchtencircuit door Juve-interesse'

Vandaag om 16:17

Een vertrek van Jorrel Hato is voor Ajax alleen bespreekbaar bij biedingen boven de dertig miljoen euro, zo claimt het Italiaanse Calciomercato. Het medium bevestigt dat Juventus de achttienjarige Ajax-verdediger nadrukkelijk volgt.

Vorige week sijpelde in Italië het nieuws al door dat Juve een oogje heeft op Hato. Volgens Calciomercato, dat het niet altijd aan het rechte eind heeft, klopt dat: Juve-directeur Cristiano Giuntoli zou de jonge Ajacied in de afgelopen zes maanden al goed in de gaten hebben gehouden, terwijl De Oude Dame rondom de Ajax-transfer van Daniele Rugani al voorzichtig wat informatie in Amsterdam in zou hebben gewonnen over een eventuele transfer van Hato.

Ajax is echter niet happig op een vertrek van de enkelvoudig Oranje-international: de Amsterdammers zouden de toekomst in willen met Hato. Calciomercato claimt dat Ajax alleen bij biedingen van boven de dertig miljoen euro bereid is om te praten met geïnteresseerde partijen.

In de Johan Cruijff Arena beschikt Hato over een contract dat tot de zomer van 2028 doorloopt, nadat hij eerder dit kalenderjaar zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis zette. Ook onder trainer Francesco Farioli is de geboren Rotterdammer een vaste waarde, al verhuisde hij wel van het centrum naar de linksbackpositie.