Oude bekende van Heerenveen, PSV en AZ vrijgesproken van seksueel misbruik

Oude bekende van Heerenveen, PSV en AZ vrijgesproken van seksueel misbruik

Vandaag om 15:36

Albert Gudmundsson is vrijgesproken van seksueel misbruik. De aanvaller van Fiorentina, die een verleden heeft bij sc Heerenveen, PSV en AZ, moest in zijn thuisland IJsland voorkomen.

Gudmundsson werd vorig jaar in IJsland door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. Het zou gaan om intimidatie tijdens een uitgaansavond. Zelf ontkende Gudmundsson van begins af aan dat hij een strafbaar feit had gepleegd. "Ik geloof in gerechtigheid. Ik weet dat ik onschuldig ben en ik heb goede argumenten om dat aan te kunnen tonen", zo liet de aanvaller optekenen.

Aanvankelijk werd de zaak tegen Gudmundsson geseponeerd door de IJslandse autoriteiten, maar nadat de vrouw in kwestie in beroep ging werd de zaak opnieuw geopend. Daardoor werd de 37-voudig international geschorst bij het IJslandse elftal en miste hij in juni een oefenduel met Oranje. Deze week moest Gudmundsson voorkomen in Reykjavik. De rechtbank heeft hem nu dus vrijgesproken, al kunnen de partijen nog in hoger beroep gaan.

Gudmundsson staat momenteel onder contract bij Fiorentina, dat hem dit seizoen voor acht miljoen euro huurt van Genoa. In die deal is een koopoptie opgenomen. Gudmundsson liet IJsland op zijn zestiende achter zich om in de jeugd van Heerenveen te gaan voetballen. Twee jaar later verkaste de aanvaller naar PSV, waar hij twaalf duels in de hoofdmacht speelde. Voor AZ kwam Gudmundsson tussen 2018 en 2022 tot 98 officiële duels, alvorens hij voor anderhalf miljoen euro de overstap naar Genoa maakte.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!