Mooie woorden voor Timber bij Arsenal

Timber krijgt complimenten uit Arsenal-selectie: 'Topspeler, hij werkte zó hard'

Vandaag om 15:15

Bukayo Saka is zeer te spreken over het tandem dat hij met Jurriën Timber vormt bij Arsenal. De rechtsbuiten van The Gunners vindt Timber 'een topspeler' en is onder de indruk van diens kwaliteiten.

Timber kwam vorig seizoen slechts drie duels in actie voor Arsenal doordat hij een kruisbandblessure opliep, maar dit seizoen is de Oranje-international verzekerd van een basisplek. Manager Mikel Arteta stelt Timber regelmatig op als rechtsback, waardoor hij al meerdere keren een koppeltje vormde met Saka. "Hij geeft me veel vertrouwen dat wanneer hij één op één staat tegen een aanvaller, hij de bal herovert en hem aan mij geeft", zo vertelt de Engelse aanvaller in gesprek met CBS Sports.

Vervolgens steekt Saka de loftrompet over Timber. "Aan de bal is hij zo beheerst, kalm en zelfverzekerd. Hij is een topspeler, ik ben blij dat hij dat laat zien. Het moet moeilijk voor hem zijn geweest, wetende dat hij zoveel talent had maar een jaar aan de kant moest staan. Hij hield zijn hoofd echter altijd koel, bleef nederig en werkte zó hard. Ik ben blij dat hij nu de lof krijgt die hij verdient."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!