Linssen over vertrek bij Feyenoord naar Urawa

'Ik wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, alleen onder mijn voorwaarden'

Vandaag om 14:11

Bryan Linssen heeft een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Feyenoord. De inmiddels 34-jarige aanvaller, die in 2022 naar Urawa Red Diamonds trok, wilde aanvankelijk niet weg uit Rotterdam-Zuid.

Linssen, die voor zijn move naar Japan nog nooit buiten Nederland speelde, had de nodige bedenktijd nodig. "Ik heb er wel twee of drie weken over na moet denken. Ik wist natuurlijk dat het life changing zou zijn", stelt de spits in de podcast Tekengeld. "Uiteindelijk heb ik besloten dat ik ervoor openstond, maar dan wel op mijn voorwaarden. Ik wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, alleen onder mijn voorwaarden, dus. Zo is dat balletje gaan rollen. Dat heeft een hele tijd geduurd."

Het nam meerdere weken in beslag tot de deal beklonken was. "Je zit in verschillende tijdzones", verklaart Linssen. En: "In Japan werkt het onderhandelen ook iets anders dan in Nederland. In Japan zijn er zo veel mensen die mee moeten beslissen. Over het algemeen hebben ze hier best veel moeite om een beslissing te nemen, omdat ze in Japan niet graag verantwoordelijkheid dragen voor hun daden. Daardoor duurt het allemaal wat langer."

Linssen speelde tot dusver 51 officiële duels voor Urawa, waarin hij acht keer scoorde en drie assists gaf. Vorig jaar won hij met de Japanse club de Aziatische Champions League.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!