Voormalig Feyenoord-trainer Jacobs kritisch op Priske

Stevige uithaal naar Priske: ‘Waarvoor zou hij niet geslachtofferd kunnen worden?'

Vandaag om 11:27

Rob Jacobs, voormalig trainer van Feyenoord, Sparta Rotterdam en Excelsior, is vooralsnog niet te spreken over de prestaties van Brian Priske bij Feyenoord. De Deen heeft een moeizame seizoenstart achter de rug in Rotterdam en dit komt hem op kritiek te staan van Jacobs.

Tot dusver wordt Jacobs niet vrolijk van het spel dat hij ziet in De Kuip. "Als je ziet hoe ver ze verwijderd zijn van het halen van de Champions League volgend seizoen… dat vind ik zo jammer", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Voor Jacobs is er een duidelijke oorzaak voor het mindere spel van Feyenoord. "Het komt door hoe de trainer aan dit karwei begonnen is", stelt de voormalig trainer van de Rotterdammers. "Als je gaat bouwen aan een nieuw systeem, dan begin je met een fundament. En op dat fundament ga je jouw trainingen en oefenwedstrijden inrichten. Maar hij begint niet met een fundament, maar met het dak."

"Priske moet presteren. We zijn al vijf maanden bezig", vervolgt Jacobs zijn verhaal. "En waarvoor zou hij niet geslachtofferd kunnen worden? Er is er niet één die goed voetbalt. Ik heb er één ontdekt en die komt van heel ver. Dat is Hwang. Ik ben daar gelijk supporter van. Die kan bij mij niets meer fout doen, want die doet alles goed."

Voorafgaand aan de interlandperiode boekte Feyenoord overwinningen op Girona en FC Twente, maar dit is voor Jacobs nog niet voldoende. "Priske moet toch in staat zijn om te weten welk systeem ze wel of niet kunnen spelen?", zegt hij. "Het is toch een zwakte dat hij het snel terugdraait? Dan ben je gauw aan de beurt de volgende keer. En steeds zeggen: we werken zo hard. Dat doen ze in de bouw ook.”

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!