Kwakman ziet veel potentie in NEC-speler Sano

Kwakman ziet potentie: 'Daar gaan ze echt geld aan verdienen, dat kan niet anders'

Vandaag om 11:13

Kees Kwakman verwacht dat NEC veel geld gaat verdienen aan Kodai Sano. In de podcast Tekengeld van ESPN laat de analist weten veel potentie te zien in de Japanse creatieveling, die indruk weet te maken in Nijmegen.

Bij NEC staan er op dit moment met Koki Ogawa, Kento Shiogai en Sano drie Japanners onder contract. Kwakman heeft de hoogste pet op van de kwaliteiten van Sano. "Hij is qua leeftijd interessant", stelt de oud-voetballer. "Hij kan op meerdere posities spelen en hij wordt alleen nog maar beter. Daar gaat N.E.C. echt geld aan verdienen, dat kan niet anders."

In de zomer van 2023 maakte Sano de overstap van Fagiano Okayama naar NEC. In alle competities kwam de creatieveling vorig seizoen tot zes doelpunten en drie assists. In het huidige seizoen staat de teller van Sano tot dusver op één treffer. De 21-jarige Japanner staat nog tot de zomer van 2028 onder contract in Nijmegen.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!