Manchester City geïnteresseerd in Zubimendi

'Man City ziet geschikte Rodri-vervanger in Spanje, deal lijkt lastig verhaal'

Vandaag om 10:25

Manchester City is geïnteresseerd in de diensten van Martin Zubimendi, zo meldt Relevo. De Spaanse middenvelder wordt gezien als een potentiële vervanger van Rodri, die de rest van het seizoen uit de roulatie ligt met een knieblessure.

Door de langdurige blessure van Rodri is Manchester City zich aan het oriënteren voor mogelijke vervangers, die in de winterse transferperiode los te weken zijn. De clubleiding hoopt te profiteren van de contractsituatie van Zubimendi. De Spanjaard heeft zijn contract, die loopt tot medio 2027, vooralsnog niet verlengd en daarom beschikt hij nog over een afkoopclausule van 60 miljoen euro.

Volgens Relevo bestaat er een mogelijkheid dat Manchester City in de winterse transferperiode gaat aankloppen bij Real Sociedad voor de diensten van Zubimendi. 'Ze zullen niet alleen de clausule moeten betalen - Real Sociedad staat niet open voor onderhandelingen over een van zijn sterkhouders -, maar ook moeten ze de speler overtuigen die op dit moment niet openstaat voor een transfer', klinkt het.

Afgelopen zomer was het Liverpool van Arne Slot nog concreet in de markt voor de handtekening van Zubimendi. De middenvelder had een mondelinge overeenkomst met The Reds, maar koos uiteindelijk toch voor een langer verblijf in Spanje. 'Degenen die hem kennen bevestigen dat het onwaarschijnlijk is dat hij het team midden in het seizoen zal verlaten', besluit Relevo.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!