Luijckx over Farioli en Ajax

Luijckx hoopt op 'uitzonderingen' bij Farioli: 'Daarin best autistisch'

Vandaag om 08:10

Kees Luijckx prijst de weg die Francesco Farioli is ingeslagen bij Ajax. Wel plaatst de analist een kanttekening: de Italiaanse trainer doet er goed aan om de data iets meer los te laten.

Onder Farioli klimt Ajax langzaam op uit een diep dal. "Ik vind dat Farioli een team met heel bereidwillige spelers heeft gesmeed", stelt Luijckx bij Voetbalpraat op ESPN. "Defensief zijn ze veel sterker en stabieler geworden." De voormalig verdediger annex middenvelder ziet Farioli diens eigen filosofie volgen. "Daarin geldt dat, ook als je bent uitgeblonken, je de volgende wedstrijd op de bank kan beginnen."

Het roulatiebeleid van Farioli past niet bij Luijckx. "Als trainer zou ik zeggen: vandaag maak ik een uitzondering", doelt hij op het laten staan van spelers na een sterke wedstrijd. "Ik zou wel willen zien dat hij een uitzondering maakt voor een speler die in topvorm is. Ik geloof dat er meer is dan data. Farioli volgt te allen tijde zijn filosofie. Daarin zijn sommige trainers dan best autistisch." 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!