Milambo over Geertruida en Summerville

Milambo prijst twee Rotterdamse voorbeelden: 'Onze band is heel erg sterk'

Vandaag om 07:27

Lutsharel Geertruida en Crysencio Summerville zijn de voorbeelden van Feyenoord- en Jong Oranje-middenvelder Antoni Milambo. Het drietal groeide in dezelfde buurt in Rotterdam op.

Na de overwinning van Feyenoord op Girona FC (2-3), waarin Milambo zijn eerste Champions League-goal maakte, kreeg de middenvelder talloze berichten. Ook van Geertruida en Summerville. "Ze spelen in de Premier League en de Bundesliga, dat zijn echt geweldige competities. Natuurlijk volg ik ze, het zijn jongens van Vuurplaat hè. Onze band is heel erg sterk", zegt Milambo tegen De Telegraaf.

"Het zijn grote spelers geworden, op wie ik heel erg trots ben. We sturen elkaar niet alleen berichten. In mei ben ik nog samen met mijn broers naar Londen gegaan toen Crysencio op Wembley speelde." Milambo heeft nog niet de ambitie om op korte termijn het carrièrepad van Geertruida of Summerville te volgen. "Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik wil slagen bij Feyenoord. Pas als ik écht mijn stempel kan drukken op het elftal, wil ik eventueel verder kijken."

De negentienjarige Milambo is onder Feyenoord-trainer Brian Priske een vaste waarde. Hij speelde dit seizoen negen officiële duels, waarin hij drie keer scoorde.