Baldock (31) plotseling overleden

Panathinaikos-speler Baldock (31), invaller tegen Ajax, plots overleden

9 oktober om 23:20
Laatste update: 9 oktober om 23:38

George Baldock is op 31-jarige leeftijd overleden. Dat nieuws bevestigde het Griekse nationale team en zijn club Panathinaikos. Baldock was in de wedstrijd tegen Ajax eerder dit seizoen nog invaller.

De dood van Baldock wordt op dit moment onderzocht door de Griekse autoriteiten, maar een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Volgens Griekse media is de in Engeland geboren rechtsback dood gevonden in zijn zwembad. Baldock werd geboren in het Engelse Buckingham, maar hij had ook de Griekse nationaliteit. Sinds twee jaar speelde hij ook interlands voor de Grieken en de teller stond daarbij op twaalf. Voor de huidige interlandperiode werd Baldock niet geselecteerd door de Griekse bondscoach.

Na jaren in Engeland gespeeld te hebben, maakte Baldock afgelopen zomer de overstap naar Panathinaikos. Daar was hij geen vaste basisspeler, maar in de Europa League-kwalificatiewedstrijd in Griekenland tegen Ajax was hij nog invaller. In Engeland is Baldock vooral bekend van zijn tijd bij Sheffield United. Voor die club speelde hij 83 Premier League-duels. Baldock mocht slechts 31 jaar worden.