Viergever denkt terug aan De Boer-leus bij Utrecht

Viergever denkt terug aan De Boer-leus bij Utrecht: 'Zei hij geregeld bij Ajax'

Vandaag om 18:28

Nick Viergever blijft nuchter bij FC Utrecht, ondanks de bijzonder sterke seizoensstart van de Domstedelingen. De captain van Utrecht heeft echter wel het gevoel dat er iets bijzonders ontstaat bij zijn ploeg, waarbij hij terugdenkt aan een uitspraak die hij bij Ajax regelmatig uit de mond van Frank de Boer hoorde komen.

In gesprek met Voetbal International wijst Viergever het collectief aan als de grote kwaliteit van Utrecht, dat nu op een knappe tweede plek staat in de Eredivisie. "We hebben een grote groep jongens die het verschil kunnen maken. In mijn periode bij Ajax zei Frank de Boer geregeld: Individuele spelers winnen wedstrijden, maar echte teams bereiken dingen, winnen prijzen. Wij zijn een echt team, waar heel veel dingen nog echt beter kunnen en moeten, maar we hebben meerdere wapens. Ja, we willen voetballen, maar mocht de wedstrijd erom vragen, dan is het positiespel niet heilig, dan kunnen we het ook op een andere manier."

Toch rekent Viergever zich zeker nog niet rijk. "We hebben een fantastisch begin. Dat moet je koesteren en daar moet je ook echt van genieten. En tegelijkertijd hongerig zijn naar méér. We hebben gewoon een ploeg die lastig te bespelen is, en die ook dingen om kan zetten in een wedstrijd. Dat zijn mooie ingrediënten, maar we moeten wel realistisch blijven. We hebben aan het begin van het seizoen gezamenlijk als doelstelling bepaald dat we Europees voetbal willen halen. Daar willen we ons in gaan mengen."

"Vorig seizoen waren we daar nog heel dichtbij, met de finale van de play-offs, waarin het net verkeerd afliep. Dit seizoen willen we het wel halen. We staan nu op een hele mooie plek, maar het is geen gegeven dat we daar wel even blijven staan. Dat besef moeten we met zijn allen hebben. Daar zullen we keihard voor moeten werken en onszelf verbeteren. In de Eredivisie ligt alles gewoon heel dicht bij elkaar", besluit Viergever.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!