Mark Ruijl nieuwe technisch manager van Feyenoord

'Te Kloese per direct ontlast: Feyenoord stelt nieuwe technisch manager aan'

Vandaag om 16:20

Feyenoord heeft Mark Ruijl per direct aangesteld als de nieuwe technisch manager, aldus 1908. Hij neemt in Rotterdam een deel van de werkzaamheden over van Dennis te Kloese, die al twee jaar lang een dubbelfunctie bekleedt. 

Te Kloese is sinds het vertrek van Frank Arnesen zowel algemeen- als technisch directeur van Feyenoord. "Je hebt ongeveer driehonderd man personeel en daarna nog de voetbaltak. Dat kan nooit allebei op honderd procent en dat is natuurlijk wel de bedoeling", zei Arnesen afgelopen weekend nog bij Goedemorgen Eredivisie

Nu wordt Te Kloese dus ontlast. Ruijl zal aan de slag gaan als technisch manager. De 39-jarige sportbestuurder is al even verbonden aan Feyenoord. In 2021 trad hij in dienst als Head of Scouting. Vanuit die hoedanigheid was hij belangrijk in de hervorming van de club. 

In 2023 werd Ruijl door Feyenoord aangesteld als Head of Global Football. Binnen die functie droeg hij verantwoordelijkheid voor de nationale en buitenlandse samenwerkingen van de Rotterdammers. Ook is hij nauw betrokken bij de samenwerking met FC Dordrecht.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!