Fenerbahçe wil Güler terughalen op huurbasis

'Real staat open voor verhuur Güler: eerste geïnteresseerde meldt zich in Madrid'

Vandaag om 15:30

Arda Güler speelt de tweede helft van dit seizoen mogelijk niet bij Real Madrid. Volgens Diario AS wil Fenerbahçe, de oude club van het Turkse toptalent, hem komende winter op huurbasis terughalen naar Istanbul. 

Güler maakte in 2023, na een ellenlange transfersoap, de overstap van Fenerbahçe naar Real Madrid. In zijn eerste jaar kwam hij vanwege ernstig blessureleed nauwelijks aan spelen toe. Dit seizoen is hij wel fit, maar moet hij het voornamelijk doen met invalbeurten. 'De Turkse club (Fenerbahçe, red.) wil profiteren van het gebrek aan kansen dat de speler van Real Madrid tot dusver heeft gehad', tekent Diario AS op. 

José Mourinho, de trainer van de club die onlangs met 1-1 gelijkspeelde bij FC Twente, houdt de situatie van Güler nauwlettend in de gaten. De Turkse spelmaker zou een tijdelijke terugkeer naar zijn voormalig werkgever mogelijk interessant kunnen vinden. 

Het ligt in de lijn der verwachting dat Fenerbahçe op korte termijn contact opneemt met Real Madrid. De Koninklijke is absoluut niet bereid om te praten over een verkoop, maar een verhuur behoort mogelijk wel tot de opties. De negentienjarige Güler maakte tot dusver 26 keer zijn opwachting voor de Spaanse topclub. Daarin was hij goed voor zes doelpunten. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!