Feyenoord presenteert uitstekende jaarcijfers

Uitstekende jaarcijfers in De Kuip: Feyenoord boekt op één na grootste winst ooit

Vandaag om 15:15

Feyenoord heeft woensdagmiddag de jaarcijfers over het boekjaar 2023/24 gepresenteerd. De Rotterdammers noteren een nettowinst van 9,5 miljoen euro. Dat is het op één na beste resultaat uit de clubgeschiedenis.

Feyenoord beleefde na het kampioenschap in 2023 opnieuw een succesvol seizoen. Onder leiding van Arne Slot werd de KNVB Beker gewonnen en de tweede plek behaald. Daarmee plaatsten de Rotterdammers zich voor de hoofdfase van de Champions League. Het was voor het eerst in zes jaar tijd dat de club deel mocht nemen aan het lucratieve miljardenbal. 

Door het sportieve succes zag Feyenoord in het boekjaar 2023/24 de omzet groeien met 27 procent ten opzichte van het seizoen daarvoor, tot een bedrag van 126 miljoen euro. 'Dit dankzij fors hoger prijzengeld vanuit de UEFA, maar ook door groei in overige omzetcategorieën zoals partnerships en ticketing. Het operationeel resultaat kwam uit op 13,5 miljoen euro,', licht de club toe. Die 13,5 miljoen euro is een miljoen euro meer dan dat concurrent PSV aan winst boekte. 

Daarnaast realiseerde Feyenoord op transfergebied ook de nodige opbrengsten. Orkun Kökcü vertrok voor 25 miljoen euro naar Benfica, terwijl ook Danilo Pereira, Javairo Dilrosun voor 6,3 miljoen euro en 4,6 miljoen euro vertrokken naar respectievelijk Rangers FC en het Mexicaanse Club América. 

Rooskleurige toekomst
Over de nabije toekomst is Feyenoord hoopvol gestemd. De Rotterdammers spelen immers opnieuw Champions League-voetbal. Daarnaast zijn met de verkopen van Mats Wieffer (Brighton) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) opnieuw 'aanzienlijke transferresultaten' behaald. 'Het nettoresultaat zal naar verwachting opnieuw positief zijn', zo is te lezen.