KNVB kondigt eerbetoon voor Neeskens aan

KNVB kondigt eerbetoon voor Neeskens aan in Nederlands voetbal

Vandaag om 12:48

De KNVB heeft een eerbetoon voor de zondag overleden Johan Neeskens aangekondigd. Voor aanvang van alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie zal een minuut stilte in acht worden genomen. Hetzelfde gebeurt bij alle duels van de nationale teams.

De Eredivisie wordt na de interlandperiode hervat in het weekend van 18 oktober. Dan zal het in alle Nederlandse stadions één minuut stil zijn voor Neeskens. Clubs mogen daarnaast zelf beslissen of ze rouwbanden dragen. Ook de Nations League-wedstrijd van Oranje tegen Hongarije in Boedapest begint vrijdag met een minuut stilte. In het amateurvoetbal is er geen collectieve minuut stilte, maar krijgen clubs de vrijheid om op eigen gelegenheid stil te staan bij het overlijden van de voormalig middenvelder.

Neeskens overleed zondag onverwachts op 73-jarige leeftijd. Hij kwam onder meer uit voor Ajax en FC Barcelona. Ook speelde hij 49 interlands voor het Nederlands elftal, waarmee hij zilver veroverde op de WK's van 1974 en 1978. Na zijn indrukwekkende spelerscarrière was hij onder meer assistent-bondscoach van Guus Hiddink en Frank Rijkaard bij Nederland