Laporte over staking door overvol schema

Volgende EK-winnaar spreekt zich uit: 'Staking is de enige oplossing die we zien'

Vandaag om 07:28

De spelers van Spanje hebben het met elkaar gehad over een mogelijke actie tegen het overvolle speelschema. Dat laat Aymeric Laporte dinsdag weten tegenover RMC Sport.

Laporte maakt zich steeds meer zorgen over het moordende speelschema. Er zijn genoeg voetballers die door de vele wedstrijden in totaal wel zeventig duels per seizoen kunnen spelen. "We praten er steeds meer over", aldus de Spanjaard bij S'enflamme Rothen, het programma van oud-speler Jérôme Rothen. "Het ritme ligt te hoog, er zijn te veel wedstrijden."

"Een staking van de spelers? Dat is de enige oplossing die we zien", gaat de verdediger van Al-Nassr verder. "Spelers die uitkomen in de Champions League, spelen sinds dit seizoen twee wedstrijden extra. Bij de nationale ploeg kwam daar nog de Nations League bij en dan is er ook nog de uitbreiding van het WK voor clubs. Het zijn echt veel duels."

Er is sprake van een onhoudbare situatie. Laporte ziet dat het probleem alleen maar groter wordt. "Jullie hebben kunnen zien dat meerdere Spaanse spelers ontbreken vanwege fysieke problemen. Als je waarschuwt, moet je achteraf niet verbaasd zijn. Dit is een onhoudbare situatie. Misschien is het leuk voor de toeschouwers, maar je moet ook beseffen dat het tempo lager ligt en dat door de vermoeidheid de kwaliteit afneemt. Spelers worden niet genoeg beschermd."

Eerder spraken Rodri en Jules Koundé zich al uit over het moordende speelschema. Laporte speelt deze interlandperiode met Spanje in de Nations League. Denemarken en Servië zijn de tegenstanders.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!