Derksen fileert Blokzijl en Weghorst

Derksen fileert Groningen-talent: 'Je verliest door hem van Ajax, zo kwetsbaar'

8 oktober om 22:09
Laatste update: 8 oktober om 22:12

Johan Derksen vindt dat Wout Weghorst erg makkelijk uit te schakelen is. In Vandaag Inside analyseert De Snor de goal die de spits maakte tegen FC Groningen en daarbij hekelt hij vooral verdediger Thijmen Blokzijl.

Weghorst maakte in de blessuretijd van de wedstrijd tegen FC Groningen de 2-1 voor Ajax, maar Derksen snapt niet dat die goal überhaupt kon vallen. "Weghorst is heel makkelijk uit te schakelen. Je zet er een goede kopper naast en je geeft hem mandekking, dan heeft hij niet de technische kwaliteiten om wat leuks te doen." De spits gaf na zijn doelpunt ook nog een assist op Chuba Akpom in blessuretijd.

Volgens Derksen was er één man in het specifiek verantwoordelijk voor het verlies van FC Groningen: Thijmen Blokzijl. "Dat blonde jochie (Blokzijl red.) is gewoon bang voor hem. Die gaat altijd in de fout bij het duelleren. Hij kan wel lekker een bal aannemen en doortikken, maar je verliest er de wedstrijd door. Het is zo’n kwetsbaar jochie bij Groningen, echt verschrikkelijk."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!