Flekken over rol achter Verbruggen in Oranje

Besef bij Oranje: 'Niet makkelijk om naar Zeist te komen als nummer twee'

Vandaag om 13:11
Laatste update: om 14:55

Mark Flekken beseft dat hij niet snel de eerste doelman van het Nederlands elftal wordt. De keeper van Brentford heeft geaccepteerd dat bondscoach Ronald Koeman voor Bart Verbruggen kiest.

Voor het EK werd duidelijk dat Verbruggen de eerste keus is onder de lat. "Tuurlijk ga je altijd naar Oranje om te spelen. Maar we zitten in een situatie waarin de bondscoach voor Bart heeft gekozen", stelt Flekken in gesprek met Viaplay. "Tot op heden doet hij het prima, dus ik denk niet dat de bondscoach een reden heeft om er iets aan te veranderen."

Flekken rekent niet op een snelle wisseling van de wacht bij Oranje. "Ik heb een heel goede relatie met Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.). We praten altijd open en eerlijk over dit soort thema's. De bondscoach heeft voor het EK zijn keuze aan ons meegedeeld. Daar moet je dan mee leven."

"Het maakt het niet makkelijk om elke keer naar Zeist af te reizen in de wetenschap dat je de nummer twee bent", benadrukt Flekken. "Aan de andere kant blijft het een eer om voor je land te spelen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over het Nederlands elftal!