Wieffer over Slot bij Liverpool

Wieffer lyrisch: 'Had het al verwacht, wat hij bij Feyenoord deed...'

Vandaag om 12:40

Mats Wieffer kijkt niet raar op van de uitzonderlijke prestaties van Arne Slot bij Liverpool. De Nederlandse manager is sinds afgelopen weekend de best startende manager ooit van The Reds.

Wieffer maakte in navolging van Slot de overstap van Feyenoord naar de Premier League. "Ik heb hem nog niet echt gesproken sinds ik bij Brighton & Hove Albion zit", zegt de middenvelder tegen Veronica. "Hij doet het fantastisch. Binnenkort spelen we in een korte tijd twee keer tegen elkaar. Dat is leuk. Ik vind het heel mooi dat hij het goed doet. Het is hem gegund."

De 24-jarige Wieffer werd in 2022 door Feyenoord overgenomen van Excelsior. In twee jaar tijd groeide hij onder Slot uit tot een dragende kracht. Dat zijn oud-trainer zo goed presteert in Engeland, verbaast Wieffer allesbehalve. "Ik had het eigenlijk wel verwacht", stelt hij. "Wat hij bij Feyenoord heeft gedaan en hoe hij met ons bezig was... Ik kon me niet voorstellen dat hij het heel slecht zou gaan doen. Dus ik had het eigenlijk wel verwacht, ja."

Slot won met Liverpool negen van zijn eerste tien officiële duels. Geen manager in de clubhistorie kreeg dat voor elkaar.