Kwakman over heldenrol Weghorst bij Ajax

'Het is natuurlijk een en al theater, na afloop de grote Weghorst-show'

Vandaag om 08:39
Laatste update: om 09:49

Kees Kwakman heeft tijdens het duel tussen Ajax en FC Groningen (3-1) naar eigen zeggen gekeken naar 'de grote Wout Weghorst-show'. De spits van de Amsterdammers was erg belangrijk voor zijn ploeg als invaller met een doelpunt en een assist in de blessuretijd.

In een interview met ESPN wordt Kwakman gevraagd naar de cruciale rol van Weghorst bij Ajax - FC Groningen. "Het is natuurlijk een en al theater. Dat hij de leiding overtuigd heeft om te mogen spelen", stelt de analist. "Ik zag hem op de bank zitten en dan kijkt hij heel chagrijnig als Akpom mag invallen en niet hij. Maar dit is natuurlijk wel waar iedereen op zat te wachten bij Ajax. Het grote Wout Weghorst-moment."

"Ik vond het qua juichen eigenlijk nog wel meevallen", vervolgt Kwakman zijn verhaal. Weghorst scoorde de bevrijdende 2-1 voor Ajax en was een paar minuten later de aangever bij de 3-1 van Chuba Akpom. "Na afloop is het dan wel weer de grote Wout Weghorst-show. Maar uiteindelijk beslist hij natuurlijk wel gewoon die wedstrijd. Samen met Gaaei uiteraard, want die voorzet was echt fantastisch. Hij legt ze vaak bij de cornervlag, maar af en toe valt zo'n bal wel goed."