Johnny Rep getroffen door hartaanval

Rep getroffen door hartaanval: oud-international Oranje moet pacemaker krijgen

7 oktober om 22:42
Laatste update: 7 oktober om 22:43

Johnny Rep heeft afgelopen woensdag een 'hele zware' hartaanval gehad. Dat heeft Wilfred Genee maandagavond verteld in de uitzending van Vandaag Inside, kort nadat ook het Algemeen Dagblad melding maakte van zijn gezondheidsklachten. Ook NU.nl meldt het trieste nieuws. 

"Ik werd zojuist gebeld door Mark van den Heuvel, die Johnny Rep heel goed kent", begint Genee in de uitzending. "Hij vertelde dat Johnny afgelopen woensdag een hele zware hartaanval heeft gehad en op dit moment op de intensive care ligt. Op korte termijn moet hij een pacemaker krijgen, alleen dat kost in Spanje 25.000 euro en in Nederland 10.000 euro."

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, heeft het nieuws ook meegekregen. Ook hoorde hij dat een aantal voormalig teamgenoten van Rep hulp heeft aangeboden. "Er zit een aantal ploeggenoten van hem in Spanje, waaronder Arie Haan, Ruud Krol en Horst Blankenburg. Zij zijn bezig om dat geld bij elkaar te krijgen. Ik heb het vandaag (maandag, red.) aangegeven bij de voorlichter van de KNVB. Ik zei: dan weet je daar in ieder geval van. Hij zou kijken of ze daar eventueel werk van konden maken."

Dee verzekering wil Rep graag naar Nederland halen, maar dat is een lastig verhaal. "Volgens de familie van Johnny is hij veel te zwak voor het vervoer", vertelt Van den Heuvel aan NU.nl. "Johnny heeft mij beloofd dat hij het gaat overleven. Volgens iedereen om hem heen gaat hij het ook redden. Zijn kinderen zijn bij hem."

Het trieste nieuws over Rep volgt slechts enkele uren na het gitzwarte nieuws over Johan Neeskens. De voormalig topmiddenvelder is zondag op 73-jarige leeftijd overleden.