PSV presenteert geweldige jaarcijfers na kampioensjaar

Financieel succes: PSV presenteert geweldige jaarcijfers na kampioensjaar

Vandaag om 18:16

Het gaat niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak uitstekend in Eindhoven. PSV heeft maandag namelijk de zeer rooskleurige jaarcijfers gepresenteerd. De Eindhovenaren hebben een recordomzet van ruim 152 miljoen euro geboekt. 

'Het seizoen waarin PSV haar 110-jarig bestaan an de 25ste landstitel vierde, is met bijna 10 miljoen euro winst en een stijging van het eigen vermogen naar meer dan 40 miljoen euro niet alleen sportief, maar ook financieel een succes geworden', tekent de landskampioen op. Het eigen vermogen van PSV is nu voor het eerst terug op het niveau van voor de coronacrisis, zo is te lezen. 

De voor PSV geweldige cijfers zijn te danken aan de recordomzet van het afgelopen boekjaar: 152 miljoen euro. Dat bedrag is tot stand gekomen door een combinatie van verschillende factoren, zoals het bereiken van de knock-outfase van de Champions League. 

Verder heeft PSV een recordomzet gedraaid op de commerciële afdeling, en heeft het ook qua merchandise zeer lucratief werk geleverd. Ook heeft het geprofiteerd van 'een steevast uitverkocht Philips Stadion'. Ook op het gebied van uitgaande transfers beleefde PSV een uitstekend boekjaar. Het positieve transferresultaat is 2,7 miljoen euro. Dat is mede dankzij de verkopen van Ibrahim Sangaré (ongeveer 35 miljoen euro), Xavi Simons (4 miljoen euro) en Yorbe Vertessen (4,75 miljoen euro). 

PSV hint op uitgaande transfers
Omdat PSV dit seizoen weer uitkomt in de Champions League, is ook de prognose voor het komende boekjaar positief. Ondanks dat hint de club van trainer Peter Bosz wel op uitgaande transfers. 'De transfers van Jordan Teze en Jason van Duiven zijn onvoldoende om de totale afschrijvingskosten te dekken', meldt de club. 'De ambitie is om ook dit seizoen een nettowinst te realiseren en het eigen vermogen te versterken.'