Ajax-rvc en bestuursraad botsen opnieuw

Ajax-rvc en bestuursraad botsen opnieuw: 'Wedstrijdje ver plassen in Arena'

Vandaag om 17:55

De rust lijkt enigszins teruggekeerd bij Ajax, maar het is de vraag hoelang dat duurt. De bestuursraad en de raad van commissarissen staan lijnrecht tegenover elkaar over wie voorzitter Michael van Praag op termijn moet opvolgen. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Verweij vertelde vrijdag al dat Jeroen Hoencamp door de huidige rvc-leden naar voren is geschoven. De bestuursraad van Ajax ziet echter veel meer in Diederik Karsten als opvolger van Van Praag. "De competitie komt stil te liggen en we gaan naar een interlandweek, maar het wedstrijdje ver plassen in de Johan Cruijff Arena gaat door", stelt De Telegraaf-verslaggever in Kick-off.

"Het gekke is eigenlijk dat Diederik Karsten, voormalig CEO van Libertel en dé grondlegger van de sponsordeal tussen Ajax en Ziggo, dat is de droomkandidaat voor de Vereniging Ajax, voor 73 procent aandeelhouder", gaat Verweij verder. "De bestuursraad wil deze man als voorzitter van de rvc. Maar de rvc wil heel duidelijk laten zien dat zij erover gaan en dat de bestuursraad dan maar moet instemmen met de kandidaat. Zij komen met Hoencamp."

Verweij verbaast zich over de gang van zaken. "Nu lijkt er eindelijk een keer een kandidaat die echt rust kan brengen in die Vereniging en dan beslist de rvc toch anders." Hij acht de kans klein dat de bestuursraad akkoord gaat met de aanstelling van Hoencamp, voormalig CEO van VodafoneZiggo. "Maar eerst zien, dan geloven, want de bestuursraad heeft wel eens eerder slappe knieën gehad."