Ten Hag jubelt richting cruciale dag: 'Op zelfde bladzijde'

Ten Hag jubelt na remise: 'Iedereen is aan boord en zit op zelfde bladzijde'

Vandaag om 11:34

Erik ten Hag meent nog steeds de volledige steun van de clubleiding van Manchester United te genieten. Volgens Britse media wordt dinsdag echter een cruciale dag voor zijn toekomst. Dan vergadert de United-top in Londen.

The Mancunians speelden zondag met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. Voor Ten Hag is het afwachten of het genoeg is om een ontslag te voorkomen. Zijn toekomst is dinsdag zo goed als zeker het belangrijkste onderwerp van gesprek. Onder meer clubbaas Jim Ratcliffe en mede-eigenaar Joel Glazer laten zich bijpraten over de situatie. De sportieve leiding is in handen van Omar Berrada, Dan Ashworth en Jason Wilcox, die een advies lijken uit te gaan brengen.

Ten Hag maakt zich geen zorgen over de bijeenkomst. "We praten altijd, elke week. Iedereen is aan boord, we zitten allemaal op dezelfde bladzijde", benadrukte de Nederlandse manager. "We werken aan een langetermijn project. En in twee heel zware uitwedstrijden hebben we laten zien dat dit een team is", wijst hij op de remises bij FC Porto (3-3) en Aston Villa. "De spirit is duidelijk zichtbaar", jubelt de ex-coach van Ajax.

Of de clubleiding net zo enthousiast is als Ten Hag, valt te bezien. Manchester United staat slechts veertiende in de Premier League, met acht punten uit zeven duels. Het is de slechtste competitiestart in 35 jaar. Britse media zijn bovendien kritisch op het transferbeleid van Ten Hag, al is het de vraag in hoeverre de ex-coach van Ajax daar alleen verantwoordelijk voor is. Feit is dat United zondag voor zo'n vierhonderd miljoen euro aan 'Ten Hag-aankopen' op de bank had zitten. Zo werden Matthijs de Ligt en Lisandro Martínez gepasseerd ten faveure van Harry Maguire en Jonny Evans, die uitgroeide tot Man van de Wedstrijd.

'Ten Hag spreekt over een proces, maar het is moeilijk om zijn visie te omarmen als zoveel spelers die hij heeft aangetrokken om United naar het volgende niveau te tillen, niet óf slecht spelen', schrijft The Daily Mail. 'De focus op Nederlandse aanwinsten, of in ieder geval spelers die Ten Hag kende van zijn tijd in Nederland, is moeilijk te negeren. Nu de interlandperiode begint, moet de nieuwe United-hiërarchie beslissen of Ten Hags aanpak nog steeds de beste is. Afgaande op zijn teamselectie op Villa Park, is zelfs hij niet overtuigd van zijn eigen aankopen.'