Perez: 'Begrepen dat Land tekortkomt bij PSV'

Perez heeft ontnuchterende boodschap voor PSV-fans: 'Hij komt veel tekort'

Vandaag om 11:04

Tygo Land komt op dit moment nog veel te kort voor het eerste elftal van PSV, zo heeft Kenneth Perez vernomen. Trainer Peter Bosz koos tegen Sparta niet voor niets voor Mauro Júnior bij afwezigheid van Jerdy Schouten en Joey Veerman.

Marciano Vink trekt de keuzes van Bosz in twijfel, aangezien Mauro zeer onwennig oogde als controleur. De oud-speler van de Eindhovenaren had Olivier Boscagli op het middenveld gezet. "Nu ga je heel gekunsteld Boscagli laten inschuiven, waardoor Mauro komt te zwemmen en Dams en Flamingo achterin mega-ruimtes moesten bespelen."

Perez denkt dat het een 'beloning' was voor de Braziliaan. "Hij is de ideale twaalfde man voor Peter Bosz." De Deen weet bovendien wel waarom de PSV-trainer er niet voor koos om Schouten één op één te vervangen door Land. "Hij is een speler waar mensen hoog van opgeven, maar ik heb begrepen dat hij eigenlijk nog steeds veel tekortkomt op de trainingen om überhaupt in aanmerking te komen voor een basisplaats", onthult hij.

Perez ziet dat de roep om Land toeneemt. "Ik kan me voorstellen dat je als fan denkt: waar blijft die jongen? We willen altijd nieuwe talenten zien. Maar dat hij tekortkomt, blijkt ook uit het wisselbeleid van Bosz." De achttienjarige middenvelder kwam zaterdag niet van de bank. In totaal kwam hij dit seizoen nog niet verder dan twee korte invalbeurten in de Eredivisie.

Bosz liet zich voor de aftrap al uit over de keuze voor Mauro boven Land. "Omdat ik de trainer ben en ik andere overwegingen heb dan de supporters. Ik vind hem ook een hele goede speler, maar ik denk dat Mauro voor deze wedstrijd de betere oplossing is."