Perez vindt Bosz-uitspraken over Makkelie bijzonder vreemd

'Sloeg nergens op wat Bosz zei, hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt?'

6 oktober om 23:40
Laatste update: 7 oktober om 00:37

Peter Bosz is te ver gegaan door Danny Makkelie en plein public te 'bejegenen' na afloop van PSV - Sparta (2-1), constateren Marciano Vink en Kenneth Perez in de studio van ESPN. Laatstgenoemde vraagt zich zelfs af of er een tuchtzaak aanstaande is. 

Bosz kreeg dit weekend geel van Makkelie, nadat hij zijn onvrede uitte over een vermeende overtreding op Johan Bakayoko. Dat leverde hem geel op. Na afloop gaf hij aan allesbehalve een fan te zijn van de scheidsrechter. Of de kritiek van de PSV-trainer terecht was? "Totaal niet. Het sloeg helemaal nergens op wat hij zei", begint Perez. 

"Dat zou hetzelfde zijn als wij zouden zeggen dat Bosz er helemaal niks van kan. Dat is natuurlijk ook niet de waarheid. Deze overtreding was geen overtreding, en was absoluut niet penaltywaardig", vervolgt de Deen, die Makkelie vervolgens de beste scheidsrechter van Nederland noemt. 

Ook Vink vindt de uitlatingen van Bosz 'vreemd'. "Ik denk dat hier een gedeelte frustratie naar voren kwam." De analist doelt op het verleden tussen Bosz en Makkelie, die de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo en Vitesse onder meer drie keer een rode kaart gaf. "Er zijn een aantal momenten, en ik praat niks goed want hij moet hier niks over zeggen, maar hij ging hierin te ver door om Makkelie zo te bejegenen."

'Hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt?'
Makkelie gaf zondag aan dat hij het zou waarderen als PSV besluit om Bosz aan te spreken op het interview. Dat lijkt niet te gaan gebeuren, verwacht het Eindhovens Dagblad. Perez denkt dat de situatie misschien toch nog een staartje krijgt. "Hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt?", zegt hij. "Het is gewoon niet handig van hem. Ik snap het wel. Alles gaat lekker, hij voelt zich sterk en gaat daar op die manier mee om, maar kies dan een beter moment uit om je gram te halen. Dit was geen duidelijke overtreding."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!