Kenneth Perez ziet 'krankzinnige' speeltijd bij Feyenoord - FC Twente

'Krankzinnige' zuivere speeltijd in De Kuip: 'Er zit geen voetbal in Feyenoord'

6 oktober om 22:45
Laatste update: 6 oktober om 22:52

Hoewel Feyenoord zondag van FC Twente heeft gewonnen, is Kenneth Perez niet onder de indruk van het spel van de Rotterdammers. Illustrerend voor het niveau was de zuivere speeltijd in de tweede helft, constateert de Deense analist zondagavond bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. 

Feyenoord stond na 45 minuten voetbal met 2-0 voor. Na rust, en ook in fases voor rust, hadden de Rotterdammers het lastig. Perez zag dat de ploeg van trainer Brian Priske dan ook alles uit de kast moest halen om boven water te blijven. Dat resulteerde in een tweede bedrijf met een zeer magere zuivere speeltijd.

"Let op, dit is waar Feyenoord van het van moet hebben: 20 minuten en 49 seconden was de zuivere speeltijd in de tweede helft", begint Perez. "We zijn het er allemaal over eens dat een helft 45 minuten duurt plus een aantal minuten blessuretijd. 20 minuten en 49 seconden. Het gemiddelde is ongeveer 29 minuten per helft. Dat is eigenlijk natuurlijk ook veel te weinig, maar 20 minuten en 49 seconden…"

Presentator Milan van Dongen noemt het vervolgens  'krankzinnig weinig'. "Het kwam niet alleen maar door Feyenoord", vult Perez aan. "Feyenoord lag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV ook alleen maar op de grond. Maar Twente deed ook een aantal onhandige dingen die veel tijd in beslag namen. Op dit moment heeft dit Feyenoord dit nodig. Girona-uit (2-3 winst) was ook een rare, krankzinnige, rommelige en gekke wedstrijd. Dat heeft Feyenoord nu even nodig. Hopelijk krijgt Priske iets meer structuur in het spel van Feyenoord."

Dat laatste is volgens de voormalig middenvelder van onder meer AZ en Ajax absoluut nodig voor de huidige nummer zes van de Eredivisie. "Feyenoord kwam bovendrijven, maar hoe duurzaam is dit? Het moet elke keer uit de tenen komen. Ik snap wel dat dit nu het geval is, omdat Feyenoord erg slecht begonnen is aan het seizoen, maar er zit echt geen voetbal in Feyenoord", besluit hij.