VP's Elftal van de Week: Feyenoord-duo en supersub Ajax

VP's Elftal van de Week: Feyenoorders, Ajacieden en één uitblinker van PSV

Vandaag om 10:00

Feyenoord, Ajax, FC Utrecht en Go Ahead Eagles leveren na hun overwinningen in speelronde acht van de Eredivisie allemaal twee spelers aan VP's Elftal van de Week. Ook Sparta, Willem II én koploper PSV zijn van de partij.

Thomas Didillon-Hödl (Willem II)
Niet voor het eerst dit seizoen bleek Didillon een puntenpakker voor Willem II. De Tilburgers hadden alle moeite met Almere City FC, maar de Franse doelman hield zijn ploeg op de been én pakte uiteindelijk nog de volle buit.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Het centrum van Go Ahead staat als een huis dankzij Nauber en kompaan Joris Kramer. De Duitser maakte tegen Heracles Almelo de gelijkmaker en dat bleek de opmaat naar een 4-1 overwinning in de Adelaarshorst.

Nick Viergever (FC Utrecht)
Met zijn 35 jaar nadert Viergever de herfst van zijn carrière, maar de sleet zit er nog niet op. In zijn 350ste Eredivisie-wedstrijd was hij overal op het veld te vinden en kopte hij raak uit een voorzet van Souffian El Karouani.

Hugo Bueno (Feyenoord)
De zomerversterkingen van Feyenoord komen uit alle windstreken, maar het credo 'wat van ver komt, is lekker' gaat niet altijd op. Bueno is evenwel een schot in de roos. De Spaanse linksback leverde weer een assist.

In-Beom Hwang (Feyenoord)
Met zijn eerste doelpunt voor Feyenoord bekroonde Hwang zondag een uitstekend optreden tegen FC Twente. De Koreaan is een volwassen voetballer, die nu al van grote waarde is voor de Rotterdammers.

Paxten Aaronson (FC Utrecht)
FC Utrecht is de trotse nummer twee van de Eredivisie, met een wedstrijd minder gespeeld, en de man-in-vorm is Aaronson. Ron Jans en co. gaan nog veel plezier beleven aan de talentvolle Amerikaan.

Davy Klaassen (Ajax)
Natúúrlijk brak Klaassen de ban voor Ajax. Alleen Klaas-Jan Huntelaar (29) maakte deze eeuw vaker het eerste doelpunt voor Ajax in de Eredivisie dan 'Mister 1-0' (26). De Ajax-fans hebben Klaassen alweer in hun armen gesloten.

Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)
Victor Edvardsen scoorde voor Go Ahead, maar Oliver Edvardsen staat in VP's Elftal van de Week. De Noorse vleugelaanvaller had daar slechts een half uur voor nodig. Edvardsen was als invaller niet te stoppen en gaf twee assists.

Luuk de Jong (PSV)
Drie hechtingen, maar ook drie punten. Dat was de conclusie van De Jong na de benauwde zege van PSV op Sparta. Met een briljante voetbeweging - en uiteindelijk ook een bloedende hoofdwond - kroonde hij zich tot matchwinner.

Wout Weghorst (Ajax)
Eigenlijk zou hij door een hamstringblessure niet in actie komen, maar de slotfase van Ajax - FC Groningen schreeuwde om een invalbeurt van Weghorst. En zo geschiedde. Met een doelpunt en assist wees hij Ajax de weg naar de drie punten.

Tobias Lauritsen (Sparta)
Ook de andere spits bij PSV - Sparta heeft zijn plek verdiend. Lauritsen maakte een knappe goal in Eindhoven en was er medeverantwoordelijk voor dat de Eredivisie-koploper serieus aan het wankelen werd gebracht.