Lewandowski maakt hattrick in Barça-zege

Lewandowski loodst Barcelona met hattrick langs Alaves, De Jong maakt weer minuten

Vandaag om 18:08

FC Barcelona heeft de koppositie in LaLiga verstevigd met een zege op Alavés. De Catalanen wonnen met 0-3 door een loepzuivere hattrick van Robert Lewandowski. Frenkie de Jong mocht weer invallen.

Al in de eerste helft werd het erg duidelijk dat de defensie van Alavés geen vat had op Lewandowski. De Poolse spits scoorde in minuut zeven, minuut 22 en minuut 32, waardoor hij een hattrick maakte en de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Voor Lewandowski waren het goal tien, elf en twaalf van dit seizoen. Alavés lukte het niet meer om van deze tegenslag terug te komen, waardoor de eindstand 0-3 bleef.

In de 81e minuut was er weer ruimte voor De Jong om minuten te maken. De Nederlandse middenvelder maakte doordeweeks zijn rentree na maandenlang blessureleed en kwam ook tegen Alavés binnen de lijnen. Barcelona bouwt de speeltijd voor De Jong steeds meer op tot hij een hele wedstrijd kan spelen. De Catalanen blijven door de zege koploper in LaLiga met drie punten voorsprong op Real Madrid.