Ten Hag wint met United ook niet van Aston Villa

Ten Hag wint ook niet van Aston Villa en kan twijfels over toekomst niet wegnemen

Vandaag om 16:58
Laatste update: om 17:00

Het is Erik ten Hag niet gelukt om de cruciale week voor zijn toekomst bij Manchester United winnend af te sluiten. De ploeg van de Nederlander speelde in de uitwedstrijd tegen Aston Villa doelpuntloos gelijk, waardoor zijn toekomst nog altijd onzeker blijft.

Voor Ten Hag komt er met de wedstrijd tegen Aston Villa een eind aan de zogenaamde 'do-or-die week' voor de trainer. Maandag wordt er nogmaals gesproken over zijn toekomst en daarbij is een overwinning natuurlijk zeer welkom. Eerder in de week werd er gelijkgespeeld in een knotsgek duel met FC Porto. Om voor de overwinning te zorgen deed Ten Hag een aantal wijzigingen. Zo hield hij Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee in eerste instantie op de bank.

In de eerste helft was het nog niet overtuigend wat United liet zien. Ditzelfde gold echter voor Aston Villa dat met nul schoten op doel geen vuist kon maken tegen de defensie van The Mancunians. De bezoekers kregen wel een aantal kansjes, maar dichtbij een doelpunt kwamen allebei de partijen niet.

Na rust greep Ten Hag in en bracht hij onder andere Zirkzee en De Ligt in. United kreeg daarna meer kansen met onder andere een vrije trap van Bruno Fernandes die op de lat uiteen spatte. Ook Aston Villa was een aantal keer dichtbij en zette United onder aanvoering van het thuispubliek onder druk. Ian Maatsen kon uiteindelijk als invaller ook niet het verschil maken bij Aston Villa, waardoor de eindstand 0-0 bleef in Birmingham.

Voor Ten Hag is het nu de vraag of de twee gelijke spelen genoeg zijn om zijn baan te houden. United is na het 0-0 gelijkspel terug te vinden op plek 14 in de Premier League. Aston Villa is de huidige nummer 5 in Engeland.

Chelsea - Nottingham Forest: 1-1
Het goed presterende Chelsea kreeg in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest een verrassing te verwerken in de tweede helft. Chris Wood zette de bezoekers plots op 0-1, maar die goal werd nog geen kwartier later te niet gedaan door oud-PSV’er Noni Madueke. Door een rode kaart voor James Ward-Prowse kon Chelsea steeds meer op zoek naar de winnende, maar Nottingham Forest hield met tien man stand. De eindstand bleef 1-1 op Stamford Bridge.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!