Ajax-trainer Farioli noemt speelkalender 'crazy'

Farioli: 'Ik zou hen graag een keer rust geven, want aantal wedstrijden is crazy'

Vandaag om 16:48

Francesco Farioli is op zijn hoede voor het drukke speelschema voor Ajax. De oefenmeester noemt het aantal duels 'crazy' en probeert zijn spelers in bescherming te nemen. Ook komt Farioli te spreken over Traoré, Henderson en Brobbey.

Bij Ajax keert Bertrand Traoré terug in de basisopstelling voor het thuisduel met SC Heerenveen. De vleugelaanvaller is teruggekeerd van een blessure. "Het is goed dat hij is hersteld. Hij heeft de laatste twee dagen meegedaan met de groepstraining", aldus Farioli in gesprek met ESPN. Hij is lovend over de kwaliteiten van Traoré. "Hij kan zijn bijdrage leveren zowel offensief als defensief, want hij is een hele royale speler. Op aanvallend gebied maakt hij het de backs lastig. Hij kan veel toevoegen aan ons spel."

Ook Henderson keert terug bij de Amsterdammers. De middenvelder begint op de bank. "Hij heeft gisteren (zaterdag, red.) meegedaan aan de groepstraining. We hadden het gevoel dat het te risicovol is om met hem te starten", vertelt Farioli. "Hij zit op de bank en als het nodig is, zal hij minuten gaan maken."

Vervolgens wordt Farioli gevraagd naar Brobbey, die voorlopig in de spits positie de voorkeur krijgt boven Chuba Akpom en Wout Weghorst. "Het belangrijkste met Brian is om te werken aan de consistentie", legt de oefenmeester uit. "Elke wedstrijd dat hij in de basis staat, is een prestatie en we zijn blij met hoe het gaat."

Ten slotte gaat Farioli in op de volle speelkalender van Ajax. "Hato en Rensch hebben bijna alle minuten gespeeld en ik zou ze graag een keer rust willen geven, want het aantal wedstrijden is crazy", zegt de Italiaan. "Als je kijkt naar wat er gebeurt op international niveau (met blessures, red.), is het aantal speelminuten ongezond voor de spelers. We moeten heel voorzichtig zijn om dat goed te managen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!