Feyenoord zet FC Twente aan de kant in eigen Kuip

Feyenoord geeft Twente les effectiviteit en klimt naar plek vijf in Eredivisie

Vandaag om 16:25

Feyenoord heeft na de zege in de Champions League ook in de Eredivisie goede zaken gedaan. De Rotterdammers wonnen zondag in eigen huis met 2-1 van FC Twente. De goals van Feyenoord kwamen al vroeg en waren van Aziatische makelij.

Doordeweeks won Feyenoord na een ware slijtageslag van Girona, waardoor de ploeg van trainer Brian Priske in een goede flow zat. Voor de coach was er dan ook geen reden om te wisselen in zijn basiself. Twente gaf donderdag een zege uit handen tegen Fenerbahçe en moest ook diep gaan in de Europa League. Joseph Oosting zag ook geen reden tot sleutelen aan zijn basiself.

Feyenoord werd al snel onder druk gezet door de bezoekers en daar kwamen een aantal grote kansen uit. Daan Rots had al snel kunnen scoren voor de bezoekers, maar de buitenspeler liet dit na. Terwijl Twente vergat te scoren, had Feyenoord daar een stuk minder moeite mee. Na een half uur spelen was het de bekritiseerde Ayase Ueda die de schroom van zich afgooide en weer wist te scoren. 

Nog voor rust was het de andere Aziaat van Feyenoord die de score wist te verdubbelen. Hwang In-Beom pikte de bal op na een foutje van Lars Unnerstall en haalde genadeloos uit. De 2-0 tegen Twente was zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord. Twente probeerde er in de tweede helft nog aan te pas te komen en de Tukkers vonden tien minuten voor tijd ook aansluiting. Sem Steijn passeerde Timon Wellenreuther en verstevigde zijn positie als topscorer van de Eredivisie.

Twente ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog wat kleine mogelijkheden, maar Feyenoord hield stand. De Rotterdammers pakken daarmee een belangrijke zege en stijgen naar plek vijf in de Eredivisie. Het gat naar de huidige nummer twee FC Utrecht is slechts zes punten.