'Real Madrid zet Hato op lijstje van drie'

'Real Madrid wil nieuwe verdediger in januari: Ajacied Hato op lijstje van drie'

Vandaag om 13:18
Laatste update: om 14:52

Jorrel Hato is op de radar van Real Madrid verschenen. De Spaanse grootmacht wil in januari een linker centrale verdediger en een rechtsback aantrekken en de jonge Ajacied is één van de kandidaten, weet MARCA.

Volgens de sportkrant geniet de komst van een linker centrale verdediger prioriteit. Los Blancos zitten op die plek bijzonder krap sinds David Alaba in december vorig jaar zijn kruisband scheurde. Onder meer Hato prijkt op het lijstje van Real Madrid. 'Hato is één van de laatste sensaties. Op achttienjarige leeftijd wist hij al te debuteren in het Nederlands elftal', schrijft MARCA.

Het Ajax-talent geniet nog wel 'concurrentie'. RB Leipzig-mandekker Castello Lukeba (21) zou namelijk de favoriet zijn in het Estadio Santiago Bernabéu. Scouts van Real Madrid zouden de Fransman onlangs bekeken hebben. Vitor Reis van Palmeiras (18) is de derde optie.

Daarnaast overweegt Real Madrid een nieuwe vleugelverdediger aan te trekken doordat Dani Carvajal zwaar geblesseerd is geraakt. Lucas Vázquez is nu de enige rechtsback in de selectie, hoewel Eder Militão er ook uit de voeten kan. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!