Dochters Van Wonderen bevestigen stap naar Schalke

Stap Van Wonderen op opmerkelijke wijze bevestigd: dochters zijn Schalke voor

Vandaag om 12:44

Kees van Wonderen wordt de nieuwe trainer van de Duitse traditieclub Schalke 04. Zijn dochters, die in een koffiekraam werken buiten het stadion van Go Ahead Eagles, bevestigen het nieuwe avontuur van hun vader.

De club uit de 2. Bundesliga moet het nieuws nog wereldkundig maken, maar de dochters van Van Wonderen zijn bij ESPN enthousiast. "Hij gaat naar Duitsland, naar Schalke. Super spannend. Ze waren al wat langer in gesprek en uiteindelijk is het heel snel gegaan. Dat is wel gek, je moet snel schakelen, maar je ziet bij hem wel hoeveel zin hij er weer in heeft dat is heel gaaf om te zien", zegt één van de dochters. "Hij heeft er super veel zin in, is super enthousiast en kan niet wachten om te beginnen", voegt de ander toe.

Van Wonderen (55) zat zonder club na zijn vertrek bij sc Heerenveen afgelopen zomer. De vijftigvoudig international was twee jaar werkzaam in het Abe Lenstra Stadion. Eerder stond hij aan het roer bij Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. 

Van Wonderen volgt bij Schalke de ontslagen Karel Geraerts op. Hij werd zaterdag al gespot in de Veltins-Arena. De Duitse traditieclub wist afgelopen seizoen niet direct weer te promoveren naar de Bundesliga. Ook dit seizoen begon niet al te goed, met slechts zeven punten uit de eerste zeven wedstrijden.