Slot-aanstelling bij Feyenoord verliep moeizaam

Slot-aanstelling verliep moeizaam: 'Kuyt wilde geen assistent zijn'

Vandaag om 11:50

Frank Arnesen had moeite met de Feyenoord-directie overtuigen van het feit dat Arne Slot hoofdtrainer bij de Rotterdammers moest worden. Dirk Kuyt was de beoogde nieuwe coach maar de toenmalig technisch directeur vond het te vroeg om hem aan te stellen.

Arnesen is te gast bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN en gaat in op de keuze voor Slot. "Het was erg moeilijk om iedereen bij Feyenoord te overtuigen dat Slot de nieuwe hoofdtrainer moest worden. Er was intern veel over gesproken", begint de huidige PSV-commissaris.

Arnesen had daarom een eerlijke woordenwisseling met Kuyt. "Ik heb ook een goed gesprek met Dirk zelf gehad en ik vertelde hem dat ik het te vroeg vond om hem hoofdtrainer te maken. Ik had een onderbuikgevoel. Hij had de onder negentien een paar jaar getraind en hij zal helemaal worden afgebrand als het niet ging lopen. Dus ik wilde dat hij assistent werd, maar dat wilde hij zelf niet."

Volgens bronnen rondom de club had Feyenoord al met Kuyt mondeling afgesproken dat hij het roer van toenmalig trainer Dick Advocaat zal overnemen. "Dat heb ik uitgezocht en het bleek dat dit niet het geval was", aldus Arnesen.