Van Crooij verloor vader tijdens buitenlands avontuur

Avontuur in Saudi-Arabië geen succes: 'Ben na twee maanden mijn vader verloren'

Vandaag om 10:02

Vito van Crooij is erg blij dat hij weer in Nederland voetbal. De NEC-middenvelder speelde een jaar voor Al-Wahda, maar in zijn periode daar kende hij een moeilijke tijd mede door het verliezen van zijn vader.

Van Crooij tekende vorige week transfervrij voor NEC. Na afloop van het verloren duel met NAC (1-0) krijgt de aanvaller de vraag over zijn avontuur in Saudi-Arabië. "Het is niet geworden wat ik ervan had verwacht", begint Van Crooij.

Hij vervolgt: "Dat heeft verschillende redenen gehad. Zowel privé als op het veld. Ik denk dat het geen makkelijk jaar is geweest voor mij. Ik ben na twee maanden in Saudi-Arabië mijn vader verloren. Dat heeft natuurlijk ook invloed op je spel daar."

De voormalig speler van VVV Venlo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam benadruk dat hij erg blij is om in de Eredivisie te voetballen. "Je komt in een nieuwe cultuur en een nieuwe omgeving. En als je dan mentaal er niet goed inzit, kan je het heel moeilijk krijgen. Ik ben blij dat ik dicht bij mijn familie ben en er voor ze kan zijn. Dat is voor mij super belangrijk momenteel en staat bij mij op nummer één."