FC Utrecht wint van RKC Waalwijk

Vroege rode kaart doet RKC de das om: FC Utrecht pakt drie punten

5 oktober om 22:55

FC Utrecht heeft zaterdagavond gewonnen van RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Ron Jans kwam op achterstand, maar draaide de wedstrijd na een vroege rode kaart voor de bezoekers om.

De druk staat erop bij RKC, dat met nul punten uit zeven duels naar De Galgenwaard afreisde. Utrecht is juist ijzersterk gestart en staat tweede in de Eredivisie. Toch was het RKC dat via Denilho Cleonise uit de startblokken schoot en al binnen twee minuten op voorsprong kwam. Het zag er zonnig uit voor de Waalwijkers, tot minuut 26.

Een bikkelharde overtreding van Aaron Meijers werd beoordeeld met rood en dus stond RKC voor een loodzwaar karwei. Helemaal nadat Utrecht twee minuten na de rode prent voor Meijers al langszij kwam door een goal van Nick Viergever, die raak kopte op aangeven van Souffian El Karouani.

Zeven minuten na rust boog Utrecht het duel volledig om en bracht Paxten Aaronson met een harde knal de thuisploeg aan de leiding. Krap een minuut later tekende David Min, vorig jaar nog speler van RKC, met een heerlijk schot voor de bevrijdende 3-1. RKC gaf zich niet gewonnen en zocht in ondertal de aanval. Het resulteerde in een penalty, die werd benut door Richonell Margaret.

Bij RKC viel Mohamed Ihattaren drie minuten voor tijd in, maar de spelmaker kon de gelijkmaker niet meer forceren. Utrecht trekt aan het langste eind en blijft tweede in de Eredivisie. RKC staat na acht duels nog altijd op de hatelijke nul.