Meijer over NAC - NEC

NEC-echec komt 'keihard' aan: 'Dit is zorgwekkend, je wil zoiets niet meemaken'

5 oktober om 22:17

NEC-trainer Rogier Meijer is geschrokken van zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De Nijmegenaren gingen tegen met 1-0 onderuit tegen tien spelers van NAC.

Het was een avond om snel te vergeten voor NEC, dat slechts twee keer op doel wist te schieten. Meijer bleef na afloop langer dan gebruikelijk in de kleedkamer, alvorens hij ESPN te woord stond. "Ik had wel even nodig, want dit komt keihard aan", zucht hij. "We hebben een heel matige wedstrijd gespeeld. Tegen tien man zie je hoe we de wedstrijd gespeeld hebben, want je verliest alsnog de belangrijke duels. NAC verdiende het meer dan wij."

NAC-middenvelder Saná Fernandes kreeg twintig minuten voor tijd rood. Nog daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Meijer weigert zijn spelers af te vallen. "Ik ben degene die ze het veld opstuurt en ze niet scherp genoeg kreeg. NAC was veel agressiever in duels. We hebben het niet eens over tactiek, maar meer over de beleving en de wil om te winnen. Dit is zorgwekkend, je wil zoiets niet meemaken."

Meijer heeft twee weken om het tij te keren. Door de interlandperiode spelen de Nijmegenaren pas op 19 oktober weer, thuis tegen sc Heerenveen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!