Luis Enrique blijft vaag over de terugkeer van Ousmane Dembélé bij PSG

Enrique blijft hard voor Dembélé: 'Als hij daaraan voldoet, is hij er klaar voor'

Vandaag om 15:53

Luis Enrique wil niet vertellen wanneer Ousmane Dembélé terugkeert bij Paris Saint-Germain. De frivole buitenspeler werd uit de selectie van de Franse kampioen gezet wegens 'te lage betrokkenheid', maar was in aanloop naar het competitieduel met OGC Nice wel op het trainingsveld te vinden.

"Wanneer keert Dembélé definitief terug?", wordt Enrique op de persconferentie richting de topper in de Ligue 1 gevraagd. Van een duidelijk antwoord komt het echter niet. "Zoals ik al vertelde ten tijde van het incident: als een speler niet aan de verplichtingen voldoet, is hij niet voorbereid. Aan de andere kant: als hij daar wel aan voldoet, is hij er klaar voor. Dat geldt voor alle spelers. Ik ben hard als het nodig is en soft als het nodig is", vertelt de Spanjaard.

"Elke speler heeft verplichtingen die hij voor het team moet nakomen. Iedereen die dat doet, is er gewoon bij", gaat Enrique dieper in op het voorval tussen hem en Dembélé. "Maar als iemand een serieuze fout maakt, neem ik de beslissingen die ik moet nemen. Ik heb er geen probleem mee om beslissingen te nemen, zelfs als ze moeilijk lijken."

PSG neemt het zondagavond om 20.45 uur op tegen Nice. De Parijzenaren zijn tot dusver ongeslagen in de Franse competitie en delen de koppositie met zestien punten uit zes duels met AS Monaco.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!