Van Bommel wijst Anderlecht af

'Van Bommel wijst eerste optie voor terugkeer als trainer af'

Vandaag om 11:30

Topkandidaat Mark van Bommel zou volgens Het Laatste Nieuws hebben bedankt voor de trainerspositie bij Anderlecht. De trainer was klaarblijkelijk niet geïnteresseerd in een terugkeer in de Jupiler Pro League.

Anderlecht is intussen ruim drie weken op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Brian Riemer op straat werd gezet. De naam die het hardnekkigst werd genoemd, was die van Van Bommel. De oud-coach van Royal Antwerp FC heeft één gesprek gehad met het bestuur van de club. Daar is echter geen overeenkomst uit voortgekomen. Integendeel, de Nederlander zou een definitieve 'nee' verkocht hebben. Blijkbaar zaten beide partijen 'niet op dezelfde golflengte'.

Van Bommel zit sinds de zomer van 2024 zonder club en heeft dus een aanbieding om terug te keren als trainer afgeslagen. Na het winnen van de dubbel in België gingen hij en Antwerp ieder hun eigen weg. Anderlecht staat op dit moment zevende in de Jupiler Pro League, maar won doordeweeks wel knap van Real Sociedad in Europa. De club denkt eraan om de huidige interim-trainer David Hubert een contract aan te bieden na de afzegging van Van Bommel.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!