Groot feest in De Vliert: FC Den Bosch wint eerste periodetitel KKD

4 oktober om 21:57
Laatste update: 4 oktober om 22:05

FC Den Bosch heeft zich vrijdagavond verzekerd van de eerste periodetitel sinds 2018. De Brabanders waren samen met Helmond Sport, Excelsior en De Graafschap verwikkeld in de strijd om het zilverwerk, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind. Zij mogen zich in mei dus sowieso melden voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Roda JC - Excelsior
Excelsior had om 20.00 uur, toen de Keuken Kampioen Divisie-speelronde begon, de beste papieren. Daar leken de Rotterdammers zich in Limburg echter niet echt van bewust. Roda kwam in het eerste bedrijf erg slecht voor de dag, en moest twee doelpunten incasseren. Thibo Baeten en Patriot Sejdio maakten de goals.

Na rust probeerde Excelsior terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Een kleine twintig minuten voor tijd werd het ook nog 3-0 voor de thuisclub. Excelsior heeft zodoende naast de periodetitel gegrepen.

Helmond Sport - Jong Ajax
Helmond, afgelopen maandag nog met 1-3 te sterk voor Jong PSV, trof vrijdagavond een wel heel jong Jong Ajax. Toch wisten de Brabanders nauwelijks gevaar te stichten. De Amsterdammers deden dat wel, en kwamen kort na rust tot scoren via Kayden Santana Wolff. Helmond kwam in de absolute slotfase nog wel tot de gelijkmaker, maar genoeg voor de periodetitel was het niet.

FC Den Bosch - De Graafschap
Den Bosch trof in een uitverkochte Vliert op papier de sterkste tegenstander: De Graafschap. De Superboeren hadden zelfs nog een waterkans om zich aan het eind van de avond te kronen als periodewinnaar. Het begin was er ook naar. Na 35 minuten spelen maakte Donny Warmerdam, die alle tijd van de wereld kreeg, de 0-1.

Den Bosch had lang nodig om op gang te komen, maar slaagde daar diep in de tweede helft wel in. Invaller Vieiri Kotzebue maakte zich in een tijdsbestek van drie minuten onsterfelijk bij het Bossche publiek. De vleugelaanvaller vond twee keer het net. Den Bosch kreeg in de slotseconden nog wel de 2-2 tegen, maar kroonde zich op basis van het doelsaldo alsnog tot winnaar van de eerste periodetitel.